Най-често срещаните проблеми в Android и техните решения (част II)


27.02.2015 | прочетено: 2270 | категория: Полезно за Android
етикети: прехвърляне на файлове от андроид на компютър

Дори на най-усъвършенстваните видове софтуер, към които спада Android, им се случва да изпитват проблеми. Добрата новина е, че най-често срещаните проблеми обикновено имат лесни решения. Просто трябва да ги знаем.

В предишния материал изредихме някои от най-честите проблеми, на които се натъкват собствениците на смартфони и таблети с Android. Днес ще завършим темата с втората част от тези проблеми, надявайки се да направим работата ви с любимото мобилно устройство още по-гладка и приятна.

Върху иконата на приложението за съобщения непрекъснато има изписан символ „1”, но нямам непрочетени съобщения. Защо?

Този дразнещ проблем всъщност има съвсем лесно решение. Обикновено потребителите се опитват да натиснат опцията Clear след придърпване надолу на панела с известия. При този случай, препоръчваме да отворите менюто Settings в телефона или таблета, да изберете Application manager и там да намерите приложението за съобщения Messaging. След като го намерите, натиснете Force stop. Ако и това не помогне, от същото меню изберете Clear data.

Понякога вината за такива неизчезващи известия е на доставчика на самата услуга. Можете да се опитате да се свържете с него. Ако се окаже, че при тях всичко е наред, можете да прибегнете към последната мярка: рисетване и възстановяване на системата. Можете, също така, да изтеглите друго приложение за съобщения и да видите дали то отчита прочетените и непрочетените съобщения правилно. Тогава можете да изтриете данните от предишното приложение. Един от описаните начини би трябвало да доведе до желания резултат.

Не мога да отворя Google Earth – началният екран излиза, но не се зарежда и отново ме връща към главния екран.

Това наистина е труден за решаване на проблем. Ако го изпитате, първо се свържете с производителя на хардуера, както и с Google. В случай, че това не помогне, остава да направите пълен рисет на системата и след това да инсталирате само Google Earth, за да я пробвате. Може да се окаже, че друго приложение спъва работата й и това ще е начин да разберете дали наистина е така. Крайният вариант е да погледнете във форума на XDA Developers и да потърсите някакъв модифициран фърмуеър, който ще направи съвместимостта на устройството ви със стандартни приложения по-добра. Имайте предвид, обаче, че ако руутнете телефона или таблета си, няма да можете да ползвате гаранцията му.

Как да прехвърлям големи аудио файлове (с продължителност над час) от телефона към компютъра си?

Този проблем има многобройни решения. Препоръчваме ви да пробвате няколко, за да разберете кое ще ви хареса най-много. AirDroid, например, позволява безжичното прехвърляне на големи файлове само с отварянето на уеб страница. Приложението ни позволява да разглеждаме и позиционираме всичките си записи на десктопа. Още опции за интеграция на телефона и компютъра можете да намерите тук.

Искам да си инсталирам приложения от Google Play, но не мога да ги намеря, когато вляза през мобилното си устройство?

Всъщност тук не става въпрос за проблем, а просто за особеност. Не всички приложения в Google Play са съвместими с всички модели телефони и таблети с Android на пазара. На теория, макар че могат да се инсталират, несъвместимите приложения биха причинили проблеми със стабилността на мобилното ви устройство. Ако, например, се опитате да инсталирате такова приложение от компютъра, ще видите съобщение, което ви предупреждава, че мобилната ви джаджа е несъвместима с него. Решението е или да намерите алтернативно приложение или да смените мобилната си техника.

Анимациите на екрана на Android ми пречат. Мога ли да ги премахна?

Когато използваме телефон или таблет, ние несъзнателно се взираме в него, тъй като обектите на дисплея са доста малки. Точно затова, понякога бавната анимация на фона на иконите започва да дразни очите. За щастие, този проблем има доста лесно решение. Най-доброто е изтеглянето и инсталирането на лончър, който ще ви помогне да промените облика на вашия смартфон или таблет. Два доста добри лончъра са Nova Launcher и Themer. С подобни услуги не само можете да се отървете от умората в очите, но и да накарате устройството ви да изглежда по-атрактивно.




Смартфони

Таблети