Нова опция в Google Play Books прави четенето на електронни книги през нощта по-удобно


11.01.2016 | прочетено: 561 | категория: Новини
етикети: приложения за четене на електронни книги под android, приложения за четене, мобилни приложения

Google допълниха услугата Google Play Books с нова полезна функция. Нарича се Night Light (от английски „нощна светлина”) и цели да направи по-лесно и по-удобно четенето на електронни книги от екрана на смартфона или таблета ни през нощта. Като заменя синята светлина на дисплея с кехлибарена, функцията намалява натоварването на очите ни.

Night Light сама преценява кога е настъпило времето да промени нюанса на екрана. Решенията й се определят от това коя част от деня е (сутрин, обед или вечер) и каква е силата на естествената слънчева светлина във всеки конкретен момент. Колкото повече намалява светлината в помещението, в което се намираме, толкова по-слаба започва да става синята светлина на дисплея и толкова повече започва да придобива кехлибарен оттенък. Благодарение на тази постепенна промяна в цветовия нюанс на екрана, очите ни плавно свикват с промяната в светлината и не се натоварват толкова при четене на тъмно.

Новата функция е част от последната версия на Google Play Books и не е задължителна. Щом обновите приложението, на екрана ще се появи съобщение, което ще ви подтикне да пробвате новата функция, за да видите дали ще ви хареса. Дори да не ви хареса, не се притеснявайте: Night Light може да бъде активирана и деактивирана по всяко време от менюто с настройки в Google Play Books.




Смартфони

Таблети