Пет приложения за управление на пароли в Android


08.01.2016 | прочетено: 2115 | категория: Приложения за Android
етикети: приложения за съхранение на пароли, приложение за управление на пароли в андроид, мобилни приложения

Помните ли всичките си пароли и потребителски имена? Вероятно не. Поради тази причина повечето от нас имат едни и същи данни за регистрация във всички онлайн услуги, които ползват. Това, както знаем, обаче, не е особено безопасно. Много по-добре е да регистрираме акаунтите си под различни имена и пароли. Тогава, за съжаление, изниква следващият проблем – как да ги помним?

Изпитан с времето начин е да вписваме всичките си данни в тефтер, който носим със себе си или държим винаги на работното си място. Както и сами се досещате, обаче, този метод също не е особено безопасен и сигурен. Ами ако забравим да си вземем тефтера? За щастие, съвременните технологии ни предлагат много по-ефективни решения. Не ви трябват тефтери или хвърчащи листчета. Не ви трябват и еднакви пароли. Вие носите всеки ден със себе си устройството, което ще ви помогне да управлявате всичките си пароли – вашият телефон или таблет. Ето най-добрите приложения за управление на пароли в Android:

  1. 1Password

1Password пази на сигурно място регистрационните ви данни, паролите ви, информация за онлайн плащане, конфиденциални бележки и данни с AES-256-битово криптиране. Синхронизира се с всички ваши устройства посредством акаунта ви в Dropbox, като съхранява данните локално, така че да синхронизирате с тях всяко друго приложение, което искате. Приложението има и платена версия, но и безплатната ще ви свърши достатъчно добра работа.

  1. LastPass

Това приложение пази дори конфиденциални снимки или аудио записи. Разполага с вграден генератор за сигурни пароли и синхронизира информацията си с всички ваши устройства. Налице е и вграден браузър с поддръжка на автоматично попълване на данни за вход. Това попълване важи и за приложения на трети страни, както и за Chrome. Приложението е безплатно за теглене, но trial версията му важи само две седмици – след това ще трябва да плащате по $1 месечно.

  1. mSecure

Това приложение е малко по-скъпичко – мобилната версия струва $9.99, а настолната - $19.99, но веднъж като платите го притежавате напълно и повече не се налага да плащате в бъдеще. mSecure поддържа криптиране на данните ви и сихронизация във всичките ви устройства посредством или акаунта ви в Dropbox или сигурна Wi-Fi мрежа (в случай, че устройствата ви се намират близо едно до друго). Последната версия на mSecure съдържа вграден браузър и поддръжка на таблети.

  1. Dashlane

Dashlane използва AES-256-битово криптиране на данни и позволява сигурно синхронизиране с устройства използващи различни операционни системи. Разполага и с вграден генератор за стабилни пароли. Пази и данни от типа на идентификационни номера, данни от дебитни или кредитни карти, адреси и конфиденциални бележки. Приложението има безплатна до живот версия. Споменатата функция за синхронизация, обаче, е активна само в платената версия, която струва $29 на година. Тя включва и създаване на резервно копие на информацията в облак.

  1. SafeInCloud Password Manager

Това приложение запазва важната за вас информация в облак – вашия собствен акаунт в Dropbox, OneDrive или Google Drive. На разположение е генератор за пароли, с помощта на който можете да проверите и силата на вече съществуващите ваши пароли. Приложението за Android струва $7,99, но съпътстващата го десктоп версия е безплатна както за Windows, така и за Мас.




Смартфони

Таблети