Как да запаметим домашния и работния ни адрес в Google Now и Maps


07.01.2016 | прочетено: 506 | категория: Полезно за Android, Приложения за Android
етикети: google maps

Искате ли телефонът ви с Android да ви уведомява за колко време ще се приберете вкъщи от работното място? За да го накарате, трябва да се поровите малко в настройките си и да съхраните и в двете услуги адресите на дома и работното си място. С този материал ще ви помогнем да го направите.

Запазване на служебния и домашния адрес в Google Now

Ако искате да получавате актуална информация по всяко време, тогава едно от най-добрите приложения, които можем да ви препоръчаме е Google Now. То следи всичко, което ви интересува – от събитията, които сте отбелязали в календара си до часа на излъчване на любимите ви телевизионни предавания. За да накарате Google Now да изчислява времетраенето на прибирането ви у дома от работата, обаче, трябва сами да въведете адресите на двете места.

Първата стъпка е инсталирането на последната версия на Google Now. Отворете приложението, отворете менюто отляво и там изберете опцията Customize. Натиснете върху Homе или Work, за да въведете, съответно, домашния си адрес и адреса на своята работа.

Запазване на служебния и домашния адрес в Google Maps

Отворете Google Maps и след това с приплъзване отворете менюто вляво. Изберете Settings (Настройки) и след това подменюто Edit home or work. Под заглавието на подменюто ще видите две полета за въвеждане/редактиране на адреса на дома и, съответно, на работата ви. Ако искате, можете да впишете други места, които често посещавате. Например, в Home можете да съхраните адреса на университета ви, а в Work – фитнеса. Съхранете промените, които сте въвели и след това вместо да въвеждате пълния си адрес в Google Maps просто вписвайте Home или Work и точният адрес ще се попълни автоматично.




Смартфони

Таблети