Най-добрите Андроид приложения за четене на книги и списания


06.01.2016 | прочетено: 9324 | категория: Приложения за Android
етикети: приложения за четене на книги андроид, приложения за четене на електронни книги под android, приложения за четене на книги, приложения за четене на електронни книги, приложения за четене, мобилни приложения

Обичате ли да четете? Независимо какво – книги, вестници, списания, блогове? Ако четете тази публикация, то отговорът ви вероятно е „да”. Забързаното ни ежедневие не ни оставя много време за четене, но поне съвременните технологии ни позволяват да „носим със себе си” стотици книги и информативни издания.

Днес сме подготвили селекция от най-добрите приложения за четене, които се предлагат в Google Play. Разгледайте всяко от тях и преценете кое отговаря най-много на предпочитанията и интересите ви. Ето и кои са те:

  1. Google Play Books и Play Newsstand

По всяка вероятност, когато сте купили телефона или таблета си с Android, вече сте имали това приложение. Google Play Books представлява голяма колекция от книги, някои от които – безплатни, както и добър набор от учебници. Можем да четем книгите офлайн, да си водим бележки свързани със съдържанието им и лесно да търсим в речник непознатите в тях думи. Що се отнася до Play Newsstand, това приложение ви позволява да изберете каква категория новини искате да четете – всякакви, само за бизнес, само за политика и т.н. Приложението използва съдържание от най-различни източници, включително от реномирани издания като The New York Times и The Wall Street Journal.

  1. Aldiko

Aldiko е удобно приложение за четене залагащо на минималистичен дизайн. Разполага с дневен и нощен режим за четене и позволява промяна на размера на шрифта и на отстоянието между редовете. Приложението има и платена версия, в която няма реклами и която позволява маркиране на важни или интересни пасажи от книгите, които четем.

  1. Flipboard

Flipboard имитира разлистването на истинско списание, като разликата е в съдържанието – тук сами определяме какво да четем. Можем сами да създаваме списания от истории, които са ни харесали, както и да следваме източници, чието съдържание ни допада.

  1. Moon+ Reader

Това приложение за четене се управлява с удобни жестове и позволява автоматично прелистване на страниците. Дава ни възможност да променяме почти всичко – от шрифта до цвета на задния фон и ни показва интересна статистика като, например, колко думи прочитаме за една минута.

  1. Nook

Nook е приложение на Barnes & Noble – една от най-големите вериги книжарници и разпространители на електронни книги в света. Приложението позволява зареждането на EPUB и CBZ книги и дава възможност за лесно настройване на размера на шрифта, яркостта на екрана и пространството между редовете.

  1. Amazon Kindle

Накъде без Amazon и тяхната услуга Kindle? Приложението ни дава достъп до множество книги, вестници и списания и дори до известно количество учебници. Хубавото на Kindle е, че е съвместим с всички известни мобилни и десктоп платформи, което за нас означава лесно синхронизиране между всичките устройства, с които разполагаме, независимо с каква операционна система работят.

  1. FBReader

FBReader поддържа интересни настройки като, например, възможност за промяна на задния фон на книгите или разлистване на страници с бутоните за увеличаване и намаляване на звука в телефона или таблета. Приложението поддържа най-популярните формати за електронни книги като EPUB, .DOC, HTML и RTF.




Смартфони

Таблети