Топ 5 календари за Андроид


03.12.2015 | прочетено: 3504 | категория: Приложения за Android
етикети: календар за смартфон, календар за андроид, календар приложения, мобилни приложения

Календарът е едно от най-полезните приложения във всеки смартфон или таблет, особено ако водим динамичен професионален живот. Понякога е трудно да помним всички ангажименти, които трябва да свършим и всички планирани събития. Ето защо в мобилните ни устройства са вградени интелигентни календари, които сами ни подсещат за важните неща в месеца.

Android има свой вграден календар, който се справя добре с основните си задачи. Хубавото на операционната система, обаче, е, че ви предлага много по-голям избор от приложения от тези, с които вече разполагате веднага щом си купите таблет или телефон. Днес ще ви представим петте най-добри приложения тип календар, които можете да изтеглите веднага от Google Play. Ето кои са те:

  1. Google Calendar

Календарът на Google демонстрира комбинация от елегантен външен вид и функционалност. Ако сте свикнали да използвате услугите на Google, то няма да имате проблеми и с това приложение. Нещо повече, то може да борави с всички видове календари, не само тези съхранени в Google. Някои от най-добрите елементи тук са снимки и карти на местата, където планирате да ходите, възможност за създаване на събития въз основа на направени от вас резервации на билети или места в ресторант от Gmail кутията ви и много други.

  1. Today Calendar

Според AndroidCentral, това е най-красивият дигитален календар, с който можете да оборудвате смартфона или таблета си с Android. Today Calendar е вдъхновен от „материалния дизайн”, който Android демонстрира от Lollipop насам, като един от най-големите му плюсове е показване на всички дни от месеца и събитията свързани с конкретен ден на един единствен екран. Това определено ни помага в планирането.

  1. Microsoft Outlook

Outlook по принцип не е самостоятелна услуга тип календар, но пък календарните й функции във версията за Android са доста добри. Outlook комбинира имейл услуги (включително Gmail) и календари (включително Google Calendar) в едно. Преди време Microsoft дори закупиха популярния календар Sunrise и го интегрираха в Outlook.

  1. Cal

Cal е продукт на компанията Any.do известна с минималистичното си приложение за създаване на списъци със задачи. Cal има същия изчистен дизайн, който показва най-важното за всеки ден и не ни разсейва излишно. Услугата, все пак, позволява и набор от функции, с които да организираме по-добре планираните си събития като възможност за звънене на контакти, за търсене на маршрут до мястото на събитието и други.

  1. Sol Calendar

Sol Calendar е нещо повече от календар. Създателите му го описват като „инструмент за управление на живота”. Освен информация за планираните от нас събития, Sol ни предлага прогноза за времето, поддържа функция лунен календар, синхронизира се с Google Maps и Google Tasks и разполага с интуитивен интерфейс и възможност за добавяне на джаджи на главния екран.




Смартфони

Таблети