Skype прави разговорите с приятели още по-забавни с два ъпдейта


02.12.2015 | прочетено: 1025 | категория: Приложения за Android
етикети: изпращане на gif в скайп, изпращане на клипчета в скайп, филтри за видео съобщения в скайп, skype за android, скайп за андроид

Skype е една от най-популярните услуги за чат и разговори и спокойно може да просъществува в сегашния си вид още много години. Microsoft, обаче, не обичат да почиват върху стари лаври и редовно добавят към услугата нови интересни функции, които правят използването й още по-забавно и полезно.

Съвсем наскоро, мобилната версия на Skype за Android се сдоби с две подобни функции. Едната представлява филтри за видео съобщения, а другата ни дава възможност да споделяме кратки клипове от сериали, ТВ предавания или филми в чатовете ни. Нека да разгледаме и двете нови функции малко по-обстойно.

Филтри за видео съобщения

Филтрите за видео съобщения ще бъдат познати на всички потребители, които са използвали Snapchat. Идеята им е да променят вида на кратките съобщения, които можем да записваме с помощта на уеб камерата си, така че да станат по-забавни. Отскоро Skype предлага избор от 11 филтъра. Един от тях превръща образа ни в негативен, друг добавя летящи балони в пространството около нас, трети изкривява лицето ни и така нататък. Пробвайте всички, за да позабавлявате себе си и своите приятели.

За да изпратите съобщение с филтър, първо изберете неговия получател от списъка с контакти. В прозореца съдържащ разговора ви натиснете кръглата икона в долната част и отворете прозорец за видео съобщение. След като се отвори, натиснете върху иконата, която прилича на вълшебна пръчица и така ще отворите галерията с филтри. Изберете филтър, натиснете върху бутона за начало на запис и създайте съобщението си. Накрая, натиснете иконата, която прилича на самолет, за да изпратите съобщението си. С бутона за възпроизвеждане можете да прегледате съобщението си преди да го изпратите. Ако случайно все още не виждате новата опция, имайте търпение: от Microsoft съобщиха, че мобилните потребители ще започнат да виждат новата функция постепенно в рамките на следващия месец.

Skype Mojis

Skype Mojis e услуга, която позволява споделянето на кратки клипове от известни филми, сериали и ТВ предавания директно в прозореца съдържащ разговора ни. В галерията можете да намерите много кратки откъси от шоуто на мъпетите, Dr. Who, анимационния филм „Аз, проклетникът” и други. Това са GIF изображения, които се споделят и навсякъде другаде в интернет, с тази разлика, че тези кратки клипове се ползват от Skype с позволението на студията, които държат правата върху филмите, сериалите и предаванията.

За да можете да ползвате Mojis и филтри за видео съобщения, уверете се, че сте инсталирали последната версия на Skype.




Смартфони

Таблети