Топ 5 приложения за безплатни разговори


28.07.2015 | прочетено: 10295 | категория: Приложения за Android
етикети: безплатни разговори андроид, приложения за безплатни разговори, Viber, скайп за андроид, приложения за android

Спорно е дали смартфоните и екипираните с поддръжка на 3G мрежи таблети ни носят по-високи месечни сметки от обикновените мобилни телефони. Да, интелигентните устройства поддържат мобилен интернет, който може да струва скъпо, особено в чужбина, но пък от друга страна поддържат също Wi-Fi – технология, чрез която можете да се възползвате от безброй „безплатни” възможности.

Днес на мобилния пазар могат да се намерят десетки приложения, които ни позволяват да водим „безплатни” разговори с приятелите си. Под „безплатни” се има предвид разговори, които не се причисляват към месечната ни сметка – поне не директно. Те се случват единствено и само в интернет и в зависимост дали използваме мобилна мрежа или Wi-Fi могат да бъдат почти безплатни или поне доста по-евтини от традиционните обаждания.

В този материал сме подбрали петте най-добри приложения за безплатни разговори, които можете да изтеглите веднага от Google Play. Ето кои са те:

WhatsApp Messenger

Мобилното приложение осигурява безплатни разговори в 4G/3G/2G/EDGE или Wi-Fi мрежа. Освен гласови обаждания поддържа също SMS-и и изпращане на снимки и видеоклипове – отново без това да се отразява на месечната ни сметка. Услугата е безплатна през първата година, а след това може да се ползва срещу скромната сума от $0,99.

Viber

Viber ни позволява да говорим с HD звук и картина с хора от цял свят. Приложението поддържа и опция на име Viber Out, която позволява на потребителите да се обаждат дори на хора, които не ползват Viber на мобилните си устройства – тези разговори не са безплатни, но се таксуват доста евтино. Добра функция е достъпът на Viber до списъка ни с контакти в телефона или 3G таблета – услугата сама разбира кой от списъка също ползва Viber.

Skype

Eдно от най-популярните приложения за разговори на компютъра си има и мобилна версия. Освен безплатни аудио и видео разговори в интернет и съобщения Skype предлага и звънене на мобилни и стационарни номера на хора, които не ползват услугата, като тези разговори се таксуват на ниска тарифа. Интересна опция е и изпращането на видео съобщения с кратка продължителност.

Messenger

Facebook също имат услуга за безплатни съобщения и обаждания  - Messenger. Тя ни позволява да говорим с хора по цял свят в Wi-Fi или мобилна мрежа. Приложението, както подсказва името му, разбира се, осигурява и безплатно изпращане на съобщения дори на тези потребители в списъка ни с контакти, които нямат регистрация в социалната мрежа.

Hangouts

И накрая, едно приложение от създателите на Android – Google. Услугата ни позволява да звъним до всеки един телефонен номер в света, като обажданията към потребители на Hangouts са безплатни. Освен аудио и видео разговори, приложението поддържа също изпращане на SMS и MMS и групов чат с до 100 човека.




Смартфони

Таблети