Най-добрите джаджи за повишена продуктивност


03.03.2015 | прочетено: 630 | категория: Приложения за Android
етикети: календар за андроид, интересни приложения, android

Една от основните идеи зад създаването на смартфона и таблета по принцип е увеличаването на продуктивността ни. Действително, в самото начало „интелигентни телефони” ползваха само бизнесмените. Днес, обаче, почти всеки от нас увеличава своята продуктивност благодарение на мобилното си устройство, дори това да се изразява само с четене на имейли в движение.

Безспорно един от най-лесните начини да увеличим продуктивността си през деня е да инсталираме джаджи в смартфона или таблета си. Тези малки приложения стоящи на екрана на мобилната ни джаджа ни позволяват да вършим работа много бързо, тъй като ни спестяват търсенето на иконата на приложението, което искаме да използваме. Ако и вие мислите, че можете да направите работата с любимото си мобилно устройство още по-ефективна, ето кои джаджи ви препоръчваме.

  1. Google Drive

Google Drive е една от най-полезните услуги за повишаване на продуктивността, тъй като ни позволява да „носим файловете си навсякъде със себе си”, съхранявайки ги във виртуално пространство (облак). Джаджата на Drive не просто позволява преглеждането на съдържанието в облака ни, но и качване на нови документи. Всичко това, без да влизаме в основното приложение Google Drive.

  1. Email

В днешния динамичен свят, работодателите или служители ни непрекъснато ни уведомяват за най-различни неща по имейл. За да сте сигурни, че няма да изпуснете важно съобщение, използвайте джаджата на вградената в Android услуга за имейл или вижте дали любимата ви имейл услуга разполага със собствена джаджа. Сега ще бъдете уведомявани за всяка входяща поща директно от главния екран.

  1. Google Keep

Поредна услуга за продуктивност от създателите на Android, Google Keep е перфектна джаджа за всички хора, които имат нужда бързо да записват някакви идеи или важна информация като адреси, имена на продукти или филми или каквото още ви хрумне. Джаджата ни позволява да създаваме бележка директно от главния екран, като можем да напишем текст, да запишем аудио или дори да качим снимка.

  1. Услуга за отстъпки

Ако следите сайтове за отстъпки в различни търговски обекти, то задължително проверете дали любимият ви такъв сайт разполага с джаджа за Android. По този начин ще научавате за всички нови отстъпки и ще можете да ползвате ред услуги или да си купувате продукти на доста изгодни цени.

  1. Evernote

Ако Google Keep не е за вас, но все пак искате джаджа за създаване на бележки, едва ли ще сгрешите ако изберете Evernote. Безспорно най-усъвършенстваната услуга от този вид, Evernote ви позволява създаване на най-различни видове бележки и ви позволява бързо и лесно преглеждане и на по-старо съдържание.

  1. Memento

Сещате ли се за онези цветни самозалепващи се листчета, които често оставяме на хладилника или около работното ни място? Е, Memento е дигиталната им алтернатива. Джаджата позволява създаването на жълто листче с важна информация, което можем да „залепим” където си искаме по екрана с цел да не забравим за нещо важно.

  1. Smooth Calendar

Тази джаджа с достъп до Google Calendar не просто ни уведомява за точната дата, но и ни показва събитията, които сме отбелязали в календара си за следващите дни. С тази джаджа намаляваме до минимум възможността да изпуснем важна среща, интересен филм в киното или състезание на децата.

  1. Tasks

Ако сте от хората, които повишават продуктивността си като си създават списъци със задачи за деня, то Tasks е това, от което имате нужда. Джаджата е изключително лесна за ползване: просто натиснете символа „+” и можете да започнете списък със задачи.




Смартфони

Таблети