Ден на детето 2015 - празнична програма


01.06.2015 | прочетено: 660 | категория: Новини
етикети: doodle

1 юни - Денят на детето, е един от най-обичаните и очаквани празници от малки и големи. Традициите му в България са над 60 годишни, а в световен мащаб Денят на детето води своето начало от проведената през 1925 година в Женева "Световна конференция по въпросите на детското здраве". Възникнал първоначално като ден за защита на здравето и сигурността на децата, днес празникът придобива и развлекателна окраска. Провеждат се различни музикални и спортни мероприятия, а децата получават от своите родители лакомства и подаръци.

Ден на детето по света

Датата 1 юни е избрана да се отбелязва Денят на детето както в България, така и в Беларус, Азербайджан, Босна и Херцеговина, Латвия, Монголия, Полша, Украйна, Виетнам, Молдова, Португалия, Румъния, Русия, Чехия, Китайска народна република и много други. На този ден вниманието се фокусира върху децата и превенцията срещу  всякакви форми на насилие, експлоатация и дискриминация.

Днес, по повод Денят на детето, търсачката Google също смени логото си. Така наречения дудъл е видим както на българската версия на търсачката, така и на тези, чиито държави също отбелязват Денят на детето на 1 юни.

Ден на детето 2015 в България

В България, на 1 Юни по традиция се провеждат театрални представления, концерти, изложби и спортни мероприятия. В цялата страна малчуганите, заедно със своите семейства, участват в програмите, организирани в населените места.

В град София за Денят на детето се организира инициатива от Съветът по безопасност на движението на децата в София и Българската национална телевизия, под наслов „Автобусът „Надежда”, моят верен приятел: „Спри детето запази!”. Кампанията включва движение на автобуси от линията 120 с послания от детски рисунки. В 11.30 часа в Столичния зоопарк ще се проведе празничен концерт, състезания и викторини, а децата ще получат много награди. В 16:00 музикална програма ще има и в Парадайз център. Малчуганите ще могат да се забавляват и в специално организирания детски панаир в градинката пред Народния театър "Иван Вазов". В създадените работилници децата ще се учат на стъклопис, грънчарство, а любознателните ще бъдат въвлечени в света на науката. Предвидени са и спортни мероприятия, театрални спектакли и музикални програми. По традиция малчуганите ще могат да се качат и в истинска пожарна кола, където да се почустват като истински пожарникари.

Денят на детето и малките палавници са причината и за настоящата ни игра, в която един от тях днес ще бъде избран и ще спечели Таблет по избор от Revo.bg. Живота с малчуганите не би бил толкова забавен, ако не ни поднасяха по някоя щуротия. Именно такива споделени моменти участват в играта на Revo по повод Деня на детето. Ако все още не сте ни изпратили снимка, побързайте и може да зарадвате детето си за празника с Таблет REVO.




Смартфони

Таблети