Google представи новото си лого


02.09.2015 | прочетено: 917 | категория: Новини
етикети: doodle

Технологичният гигант Google представи новото си лого, изобразяващо мисията на компанията, а именно да направи световната информация по-достъпна и полезна. Новата идентичност на марката има за цел да отговори на изискванията на все по-разнообразните устройства, които потребителите използват, за да получат достъп до продуктите на компанията.

От самото си основаване началната страница на Google.com е с изчистен дизайн - многоцветно лого, текстово поле за въвеждане и бял фон. Но с развитието на технологиите бялото платно се е променяло, адаптирайки се към все по-разнообразните нужди на своите потребители. А те вече работят с продуктите на Google чрез помощта на съзвездие от устройства - смартфони, таблети, телевизори, мобилни и десктоп компютри. Поради тази причина от технологичния гигант са взели решение да адаптират своето лого към изискванията на новите технологии.

Google логоПървоначално използваните четири цвята са запазени и в новия дизайн. Многоцветното лого е с безсерифен шрифт. Четирите основни цвята се използват и при зареждане на приложения под формата на точки, подредени в хоризонтала и движещи се като вълна. Създадена е и компактна версия на логото изразена в буквата "G", предаваща пълния спектър на логото чрез палитрата от цветове.

Google лого

 История на логото на Google

Логото на Google има 17 годишна история - от първоначалния си прототип създаден за целите на дипломната работа на Лари Пейдж и Сергей Брин в университета „Станфорд“, през драскулките, които ни представят важни събития в историята на човечеството, до днешния изчистен дизайн.
История на логото на Google Първоначалното лого на Google, създадено от Лари Пейдж и Сергей Брин за дипломната им работа
       
Първата драскулка Първата драскулка е създадена по повод отсъствието на екипа, заради участие във фестивала „Горящ човек“.
Google.com Beta върсия Преди 17 години се появява бета версията на Google.com
       
История на логото на Google 1999г. Май 1999 за дизайна на логото е използван шрифта Catull.
История на логото на Google 2010 11 години по-късно логото е по-светло, а падащата сянка е намалена.
       
Септември 2013 Google лого Септември 2013 логото става двуизмерно. Въведени са и някои типографски детайли.



Смартфони

Таблети