Сканирайте документи с Андроид


22.07.2015 | прочетено: 4817 | категория: Приложения за Android
етикети: сканиране на документи андроид, приложения за сканиране, сканиране на документи с телефон, приложения за android

На всеки от нас понякога му се налага да сканира някой важен документ, който бихме искали да разгледаме по-късно на компютъра или мобилното си устройство. Почти всеки копирен център предлага подобна услуга, но защо да се обръщаме към тях, когато разполагаме с поне едно сканиращо устройство?

Да, говорим точно за таблетите и смартфоните – тези две интелигентни технологии с неограничени възможности. Тук ви представяме три напълно безплатни приложения, които можете да изтеглите веднага от Google Play и които ще ви позволят да създавате дигитален вариант на различни видове физическа медия бързо и лесно, само с използването на вградената камера във вашата мобилна джаджа. Ето и кои са те:

Office Lens

Приложението на Microsoft ни позволява да правим снимки на всякакви видове текст и графика и след това да конвертираме полученото изображение във формати като PDF, Word и PowerPoint, или да ги качим директно в облак. Интелигентната услуга разпознава типа медия, който искаме да „сканираме”. Така например, ако снимаме бяла дъска с написана върху нея информация Office Lens ще тушира отблясъците и сенките. Накратко, приложението е перфектно за бързо дигитализиране на важна информация – документи, разписания на автобуси, визитки и какво ли още не. Няма нужда да носите всичко със себе си, когато можете да го имате в телефона или таблета си.

CamScanner - Phone PDF Creator

CamScanner е едно от най-популярните приложения за сканиране за Андроид с над 100 милиона инсталирания. Използвайки единствено камерата на телефона или таблета, приложението сканира касови и други бележки, фактури, текст написан на бяла дъска, визитки, документи и какво ли още не. Приложението разполага с вградена технология за автоматично подобряване на сканираните текст и графика. Налице е дори опция за бързо търсене, която намира всички документи съдържащи ключовата дума, която сме въвели. CamScanner ни позволява дори да печатаме документи, използвайки наблизо разположен принтер или да пращаме съдържание по факс до над 30 държави.

Smart Doc Scanner: Scan to PDF

Това приложение за мобилно сканиране улеснява работата ни с чист и свободен от реклами интерфейс. Идеално е за създаване на дигитални копия на рецепти, фактури, договори, банкови извлечения, текст написан върху бяла дъска и много други. За разлика от много приложения в Google Play, това е специално оптимизирано и за работа с таблети. Удобна е и възможността за директно качване на сканираните документи в облачни услуги като Google Drive и Dropbox.




Смартфони

Таблети