5 начина да организирате мобилните си приложения


03.11.2015 | прочетено: 6200 | категория: Полезно за Android
етикети: подреждане на приложения, организация на приложенията в android, мобилни приложения, приложения за android

Повечето хора работят по-добре, когато пространството около тях е подредено. Това правило важи както за бюрото, така и за главния екран на смартфона или таблета ни. Ето защо, освен, че често трябва да изтриваме софтуера, който не използваме, винаги е добра идея да се грижим и за по-доброто организиране на този, който използваме всекидневно.

Ако скрием онези приложения, които нямаме намерение да използваме непрекъснато (но и не бихме изтрили), ако настроим останалите така, че да имаме възможно най-бърз и лесен достъп до тях и ако си създадем правилните шорткътове, със сигурност ще започнем да използваме една много по-ефективно работеща и полезна операционна система. Ето няколко начина, по които можем да организираме мобилните си приложения.

1. Скриване на приложения

Има множество приложения, които само заемат излишно място в мобилното ни устройство. За да ги скриете от основния ви екран, натиснете бутона за Меню, изберете Настройки и след това натиснете върху опцията Apps, която ни позволява да видим целия списък от приложения инсталирани в компютъра ни. Само изберете приложение и натиснете бутона Disable. Селектираните по този начин приложения повече няма да се показват в чекмеджето с приложения и няма да вървят на заден фон. Имайте предвид, все пак, че не всеки тип приложение може да бъде скрит.

2. Промяна на настройките в чекмеджето с приложения

Тези напътствия се отнасят само до потребителите на Android, които ползват версии по-стари от 4.0. Влезте в чекмеджето с приложения и натиснете бутона за меню. След това можете да изберете от различните изгледи, които да придобие вашето чекмедже. Какво ще кажете, например, за подредба на приложенията в азбучен ред? Вижте кой изглед ще отговаря най-добре на нуждите ви.

3. Създаване на папки с приложения

Главният ви екран ще придобие много по-изчистен външен вид и много по-голяма леснота на ползване ако подредите многобройните си приложения в папки според категорията им. Папки се създават по следния начин: завлачвате една икона и я пускате върху друга.  Някои версии на Android позволяват и създаване на папки със натискане продължително върху заглавния екран и избиране на Folder(Папка). Накрая просто трябва да изтеглите всички приложения от определен тип (например „работни“, „игри“ и т.н.) в папката.

4. Поставяне на най-често използваните приложения на преден план

В долната част на заглавния ви екран има няколко икони на приложения, за които се предполага, че са най-често използваните. Ако при вас, обаче, не е така, лесно можете да ги замените с иконите на тези, които самите вие смятате за най-полезни. Просто натиснете, задръжте и завлачете избраното от вас приложение в тази част.

5. Използване на полезни джаджи

Няма нужда да отваряте едно приложение изцяло, за да го използвате. Точно тук на помощ идват джаджите, които ни позволяват бързо и лесно да използваме определени функции от определени приложения, например да проверяваме времето, да напишем нещо във Facebook и така нататък. За да видите с какви джаджи разполагате, задръжте пръста си върху главния екран и изберете Widgets. За да добавите джаджа от списъка, просто натиснете и задръжте върху някоя и след това я издърпайте на избрано от вас място на екрана. Имайте предвид, че различните джаджи имат различни размери и разположение.




Смартфони

Таблети