Как да спрем автоматичното предлагане на приложения в Google Now Launcher


29.01.2016 | прочетено: 745 | категория: Приложения за Android
етикети: google now за андроид, google now, android

Последната версия на Google Now Launcher, чието излизане съвпадна с това на Marshmallow, внесе сравнително големи промени в лончъра. Най-важна безспорно е промяната в дизайна – сега съдържанието се разглежда с приплъзване на пръста вертикално по екрана. Налице е и нова услуга за автоматично предлагане на приложения, която се намира в горната част на интерфейса.

Целта на тази услуга е да поставя в най-горната част на екрана на лончъра четири приложения, като Google Now сам ги подбира на базата на това как, кога и къде по принцип ги използваме. Звучи полезно, но потребители на лончъра вече се оплакват, че новата функция по-скоро ги дразни, отколкото им помага. Ако и вие сте сред тях, не се притеснявайте – можете да я деактивирате.

Ето как става това:

  1. Влезте в лончъра Google Now и приплъзнете пръст от левия край навътре. От менюто, което ще се появи изберете Settings (Настройки). Другият вариант е да изберете празно място от началния екран, да натиснете с пръст и задържите и след това да изберете Settings (Настройки).
  2. В най-долната част на основните настройки намерете App suggestions (Предложения за приложения) и след това приплъзнете пръст по бутона срещу тази опция, за да я деактивирате.
  3. Ще се появи диалогов прозорец, в който трябва да натиснете Turn off (Деактивирай), за да потвърдите, че действително искате да изключите тази функция.

След като извършите всичко това, можете спокойно да се върнете в лончъра: той вече няма да съдържа автоматично подбрани приложения. В случай, че искате да върнете тази функция, просто влезте в гореспоменатото меню и приплъзнете пръст върху бутона срещу App suggestions, за да активирате услугата.




Смартфони

Таблети