Как да променим Skype паролата си в Android


05.02.2016 | прочетено: 3480 | категория: Приложения за Android
етикети: skype за android, мобилни приложения, скайп за андроид

Напоследък все повече зачестиха случаите на неправомерно влизане в акаунти в Skype. Макар да няма гаранция, че това ще се случи и с нас, винаги е добре да знаем как можем да променим паролата си за услугата. Експертите по сигурност съветват от време на време да променяме паролата си, дори нищо подозрително да не е ставало с акаунтите ни.

Добрата новина е, че паролата за Skype може да бъде променяна от всяко устройство, така че дори да сте далеч от компютъра си, ако имате Skype на своя смартфон или таблет, можете да извършите промяната директно от там като тя, разбира се, ще окаже влияние и върху десктоп клиента.

Ето как да променим Skype паролата си директно от телефона:

  1. Ако сте вписани в Skype, първата стъпка е да излезете от акаунта си с натискане на опцията за отписване в менюто с настройки.
  2. Сега впишете потребителското си име.
  3. Оставете полето за парола празно и вместо това натиснете връзката с наименование Problems signing in? (Имате проблем с вписването?).
  4. Въведете имейл адреса си и след това проверете входящата си поща за получено от Skype съобщение.
  5. В текста на съобщението ще има линк. Натиснете го и в появилия се прозорец сменете старата си парола с нова – по-сигурна и трудна за разгадаване.

Ако не сте сигурни, че можете сами да измислите силна парола, не се притеснявайте да потърсите помощ. В Google Play са на разположение десетки услуги, които сами генерират сигурни пароли и дори ни помагат да ги помним. Сред най-популярните подобни услуги са LastPass, DashLane и 1Password.




Смартфони

Таблети