Най-интересните приложения за Android


17.04.2015 | прочетено: 9146 | категория: Приложения за Android
етикети: интересни приложения за Android, интересни приложения

Вселената на Android е пълна с невероятни приложения. Някои от тях са изключително полезни - помагат ни да увеличим продуктивността си и да намираме по-бързо инструментите и услугите, които желаем да ползваме в смартфона или таблета си. Други са забавни - позволяват ни да играем или да правим снимки с ред интересни филтри.

Трети, обаче, привличат вниманието ни главно с това, че са доста интересни. Тук сме събрали няколко приложения, които едва ли ще направят работата ви по-ползотворна, но със сигурност ще направят деня ви по-забавен. Вижте кои са те.

Fake-A-Call Free

Случвало ли ви се е да се намирате в неудобна ситуация и наистина да искате точно в този момент някой да ви се обади и да ви измъкне от нея? Е, това е възможно с Fake-A-Call Free. Просто настройте часа, в който искате да се изпълни фалшивото обаждане (например по време на среща с неприятен човек) и бъдете сигурни, че измъкването ви е в кърпа вързано.

Metal Detector

Да, вашето устройство с Android може дори да се превърне и в детектор за метал. Само се уверете, че се намира далеч от компютъра ви, тъй като засичането няма да работи толкова добре. Поставете го на някаква маса и след това просто започнете да взимате най-различни предмети и да ги държите над него: то ще ви уведоми със сигнал веднага щом разпознае наличието на метал в тях. (Не разпознава алуминий.)

Talking Tom Cat Free

Бихте искали домашен любимец, но се притеснявате, че няма да можете да се грижите добре за него? Спокойно, не рискувайте живота и здравето на някое куче или коте, а просто използвайте любимия си телефон или таблет. Том е виртуално коте, което реагира на вашите докосвания по екрана като, освен че подражава на една истинска котка, повтаря и всички ваши думи с особено забавен глас.

Barcode Scanner

Приложение, което всъщност би било доста полезно за хората, които често пазаруват. Barcode Scanner ни позволява да сканираме баркодове или QR кодове на продукти и след това да търсим цените им в интернет или да намираме отзиви за тези продукти от други потребители. Подобна услуга може да ни спести пари и разочарование от купуване на неподходящ за целите ни продукт.

Google Goggles

Услуга за по-любознателните потребители. Google Goggles използва камерата в смартфона или таблета ни, за да разпознава обектите, към които сме я насочили. Чудите се кой е нарисувал картината, която гледате, какво точно представлява продукта, до който сте се спрели в магазина или каква е историята на паметника, който виждате пред вас - Google Goggles ще отговори на всичките ви въпроси.

Androdify

Ако сте истински фен на Android, не изпускайте това приложение. Androdify ни позволява да превърнем запазената марка на операционната система – зеленото роботче – в подобие на самите нас и/или на членовете на семейството ни.

Carrr Matey

Полезно приложение за хора, на които често им се налага да пътуват в нови градове или държави. Благодарение на тази услуга никога няма да забравим къде сме паркирали колата си, тъй като тя ни дава упътване как да се върнем до точното място на паркинга, което сме избрали. Нещо повече, вграденият в приложението таймер ни уведомява веднага щом времето, за което сме платили започва да изтича.




Смартфони

Таблети